HARTMANN in Nederland
Organisatie > Sociaal betrokken

Sociaal betrokken

Onze sociale betrokkenheid komt niet alleen tot uiting in de traditionele sponsoring van sport-, culturele en sociale activiteiten, maar ook in onze steun aan geselecteerde maatschappelijke projecten waarbij wij onze slogan “HARTMANN helps healing” nooit uit het oog verliezen.

Sponsoring ondersteunt het merk

Naast het sponsoren van culturele en sociale projecten, zorgt het sponsoren van sportactiviteiten er al jaren voor dat het HARTMANN- merk sterk blijft en nationaal als internationaal gecommuniceerd wordt. Zo is HARTMANN bijvoorbeeld hoofdsponsor van het eerste elftal van voetbalclub FC Heidenheim. Hieruit blijkt tevens HARTMANN’s band met de stad Heidenheim, waar het hoofdkantoor van de GROEP gevestigd is. 

 

Hulp aan slachtoffers van natuurrampen

HARTMANN voelt met name een verantwoordelijkheid als het gaat om hulpverlening bij natuurrampen. In het geval van een ramp komen onze medewerkers direct of indirect in actie voor de voorziening in en levering van de noodzakelijke hulpmiddelen. HARTMANN maakt hierbij gebruik van haar efficiënte netwerk van bekende hulporganisaties. Toen begin januari 2010 Haïti getroffen werd door een alles verwoestende aardbeving, heeft HARTMANN snel gereageerd door 50 pallets verbandmiddelen en chirurgische producten ter beschikking te stellen voor de urgente behandeling van de vele slachtoffers.

 

HARTMANN ondersteunt maatschappelijke projecten

HARTMANN ondersteunt talloze maatschappelijke projecten van non-profitorganisaties op het gebied van medische en gezondheidszorg. Onze ondersteuning maakt dat deze zorg bij HARTMANN past. Neem HARTMANN-Rico, onze dochtermaatschappij in Tsjechië, die al jaren gehandicapten helpt. In 2008 bundelde de onderneming haar krachten met verenigingen voor gehandicapten, toerisme en natuurbehoud om zo het aantal rolstoelvriendelijke wandelroutes te verhogen.