HARTMANN in Nederland
Nieuws > Opening nieuwe MEDICAL INNOVATION CENTER met feestelijke ceremonie

HARTMANN opent haar nieuwe MEDICAL INNOVATION CENTER met feestelijke ceremonie.

MEDICAL INNOVATION CENTER
Medical Innovation Center

Op 7 juli jl. heeft de HARTMANN GROEP op feestelijke wijze haar nieuwe Medical Innovation Center in Heidenheim geopend in de aanwezigheid van de Duitse Minister van Volksgezondheid Hermann Gröhe. De geavanceerde wondzorgproducten en gespecialiseerde chirurgische sets worden geproduceerd in overeenstemming met de internationale kwaliteitsnormen in strenge cleanroom omstandigheden onder één dak. Dit is een essentieel onderdeel van de strategie van HARTMANN, want Duitsland is een belangrijke locatie voor de industrie en internationale distributie van innovatieve medische producten.

"Het Medical Innovation Center, biedt HARTMANN de productiecapaciteit voor verdere groei in de toekomst voor nog meer succes in twee belangrijke segmenten van de Groep," aldus Andreas Joehle, CEO van de HARTMANN GROEP, tijdens de openingsceremonie op 7 juli, 2014, waaraan werd deelgenomen door ambtenaren, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en consumenten. "Medical staat voor medische producten en de medische deskundigheid van HARTMANN. Innovation is de ontwikkeling en productie van nieuwe producten strikt in overeenstemming met de eisen van de klant. En het Center houdt in dat we een forum bieden voor een dialoog met onze klanten hier."

In het Medical Innovation Center worden producten gefabriceerd onder strenge cleanroom omstandigheden. Verder zorgt lean manufacturing en logistiek voor een vlotte doorstroom van materialen. Het concept biedt transparantie en flexibiliteit, die lokaal getoond worden in zowel de interne processen als in samenspraak met klanten en bezoekers. Dr. Felix Fremerey, Chief Process Officer en Lid van de Raad van Bestuur, verantwoordelijk voor het Medical Innovation Center project: "In dit gebouw, maken wij onze processen transparant door de efficiënte interactie te tonen tussen productie en logistiek. Samen met onze klanten worden hier innovatieve productideeën uitgewerkt en vervolgens opgenomen in het lokale productieproces."

HARTMANN heeft dubbele cijfers in miljoen euro geïnvesteerd in het Medical Innovation Center. Ongeveer 250 medewerkers produceren zo’n 93 miljoen wondverbanden en 700.000 gespecialiseerde chirurgische sets per jaar in het Medical Innovation Center. Het uitgebreide hygiëne concept omvat o.a. een meertraps laadsysteem voor productiemedewerkers alsook productieprocessen in omgeving met weinig partikels. Een goederentrein zorgt voor een constante doorvoer van materialen, door grondstoffen en halffabrikaten te transporteren naar de productielocaties en door eindproducten op te pikken. Klanten worden getraind in het juiste gebruik van hun chirurgische sets in een echte operatiekamer.


 Foto's MIC opening