HARTMANN in Nederland
Nieuws

Nieuws

HARTMANN Netherlands celebrates her 40th anniversary  

Opening nieuwe MEDICAL INNOVATION CENTER met feestelijke ceremonie  
Op 7 juli jl. heeft de HARTMANN GROEP op feestelijke wijze haar nieuwe Medical Innovation Center in Heidenheim geopend in de aanwezigheid van de Duitse Minister van Volksgezondheid Hermann Gröhe. De geavanceerde wondzorgproducten en gespecialiseerde chirurgische sets worden geproduceerd in overeenstemming met de internationale kwaliteitsnormen in strenge cleanroom omstandigheden onder één dak

Nieuwe productcatalogus online  
Met trots presenteren wij de nieuwe online productcatalogus van PAUL HARTMANN. De productcatalogus bevat uitgebreide productinformatie en is zeer gebruiksvriendelijk, ontdek het zelf!

Het Stoma en Incontinentiecongres 20 mei  
Incontinentie, het treft een groot aantal patiënten. Je komt het vaak tegen, in de thuiszorg, het verpleeghuis of in het ziekenhuis. Incontinentie kan oncomfortabel en uitputtend zijn en kan in sommige gevallen ernstige consequenties voor de patiënt hebben. Met dit congres willen we ingaan op stoma- en incontinentiezorg in de dagelijkse praktijk. Hoe kun je als verpleegkundige mogelijkheden benutten zodat cliënten zo min mogelijk last hebben van hun stoma of incontinentie?

Hét wondzorgcongres 20 mei  
In één dag op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in de wondzorg.  Een goede wondbehandeling minimaliseert de kans op complicaties. Deze complicaties kunnen ernstige gevolgen hebben zoals blijvende invaliditeit, amputaties en zelfs overlijden door wondinfecties. Deskundige wondzorg en wondpreventie kunnen een patiënt veel leed besparen. Tijdens hét Wondzorgcongres wordt er een update gegeven over wat er is veranderd in de richtlijnen en protocollen op wondzorggebied, met een directe vertaalslag naar de praktijk. De onderwerpen die extra aandacht krijgen zijn wondmaterialen, pijnmedicatie bij wonden en het herkennen van verschillende wondtypes.

LVO congres 14 en 15 maart  
Het LVO congres op 14 en 15 maart heeft als thema “kiezen of delen” .Het thema is gerelateerd aan de tegemoetkoming aan de wensen van de LVO leden voor een meer centrale locatie, die makkelijk te bereiken is met openbaar vervoer. De vaste locatie in Veldhoven is verplaats naar De RheeHorst in Ede. Er is een groot aanbod van lezingen van gerenommeerde sprekers  in parallelsessies , workshops en natuurlijk de stand van PAUL HARTMANN B.V.  

14de WCS wondcongres  
Op 26 en 27 november 2013 organiseert de WCS haar 14de tweedaagse wondcongres in de Jaarbeurs te Utrecht met als thema: Wondzorg Verbindt. De centrale sessies zullen op een geheel eigen manier gericht zijn op het thema. Het thema komt uiteraard ook terug in de parallelsessies. Daarin worden de volgende aandachtsgebieden behandeld: chirurgische wond, stoma, oncologische wonden en ulcera, diabetische voet, brandwonden, decubitus en ulcus cruris. PAUL HARTMANN is ook aanwezig op het congres en staat voor u klaar bij vragen.

Nederlandse OK-dagen 8 en 9 oktober 2013  
De Nederlandse OK-Dagen is een tweedaags multidisciplinair congres voor iedereen die het OK-complex tot zijn of haar werkgebied rekent. Er is een groot aanbod van lezingen, case-reports, discussies, meet the experts, workshops en natuurlijk de stand van PAUL HARTMANN B.V. De OK-dagen vinden plaatst op dinsdag 8 en woensdag 9 oktober 2013. 

Thuiszorgcongres 2013  
Laat u 25 juni op het Thuiszorgcongres inspireren door mensen die de thuiszorg graag verbeteren, omdat ze het net als u niet accepteren dat ouderen, chronisch zieken en gehandicapten achteruitgaan.
Bezoek ons op de stand en maak kennis met HARTMANN Academie, Medi-Call en de Menalind huidverzorgingslijn.

Congres Geriatric Giants 16 mei  
De Geriatric Giants organiseren 16 mei het congres "Zorgen in de Geriatrie: Functieverlies en bewegen". Het programma bestaat uit onderwerpen voor diegenen die de dagelijkse zorg leveren: verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. PAUL HARTMANN is hierbij aanwezig als hoofdsponsor, wij zien u ook graag op het congres!

05-02-2013 - Zorgtotaal 13 t/m 15 maart 2013  
Zorgtotaal 2013 is hét platform voor diensten in de zorgsector. PAUL HARTMANN is met een eigen stand ook aanwezig op de beurs. We willen iedereen uitnodigen om op 13, 14 of 15 maart onze stand te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. Lees verder om je via ons gratis aan te melden als bezoeker!

05-02-2013 - LVO congres op 7 en 8 februari  
Op 7 en 8 februari 2013 wordt voor de 27ste keer het LVO congres gehouden in het NH Koningshof hotel in Veldhoven. Ook PAUL HARTMANN is aanwezig op het congres. De LVO is al meer dan dertig jaar dé vereniging voor en door operatie-assistenten.

07-01-2013 - Medi-Call op TV  
Vanaf 1 januari zal Medi-Call op televisiezenders Nederland 1, 2 en 3 te zien zijn. Medi-Call wil met deze commercial aandacht vragen voor het onderwerp ongewild urineverlies en mensen vooral aansporen continentieproblemen aan te pakken!

Vandaag de dag verkeert het onderwerp ongewild urineverlies nog steeds in taboesferen. Schaamte belemmert velen om hierover te praten. Dat is jammer en ook nog eens geheel onnodig. Zeker wanneer je je bedenkt dat met advies van een specialist en goede producten veel ongemakken zijn verholpen.  Bovendien is ongewild urineverlies niet iets waar slechts enkelen last van hebben. 1 Op de 4 vrouwen en 1 op de 5 mannen hebben hier last van. Niets om je voor te schamen dus!

8 & 9 nov. 2012 - Door Samenwerking minder decubitus  
Hartmann is hoofdsponsor van het eerste landelijk congres “Door samenwerken minder decubitus” op 8 en 9 november. Het landelijk decubitus Congress heeft nationale en internationale sprekers uitgenodigd, HARTMANN heeft als spreker Frans Meuleneire wondspecialist in St Elisabeth te zottegem België, om het onderwerp “Blijvende efficiënte wondbehandeling na T.N.P. therapie” verder toe te lichten.

Naast plenaire lezingen in de ochtend vinden er ook workshops plaats, alsook vrije voordrachten.Tijdens het congres kunt u onze stand bezoeken waarin wij TenderWet® plus met de unieke absorptie-spoelwerking nader willen toelichten aan de hand van de dagelijkse praktijk. U komt toch ook.

11 okt. 2012 – HARTMANN bij LPZ congres  
De LPZ (Landelijke Prevalentiemeting Zorgproblemen) organiseert op 11 oktober 2012 een jubileumcongres in de Jaarbeurs te Utrecht. De LPZ houdt zich voornamelijk bezig met intensief onderzoek naar het voorkomen van zorgproblemen, waaronder decubitus, incontinentie, ondervoeding, smetten, vallen en vrijheidsbeperkende maatregelen. PAUL HARTMANN B.V. sponsort dit congres en is met een stand aanwezig.

09 & 10 okt. 2012 - HARTMANN hoofdsponsor van Nederlandse OK-Dagen  
De Nederlandse OK-Dagen is een tweedaags multidisciplinair congres voor iedereen die het OK-complex tot zijn of haar werkgebied rekent. Er is een groot aanbod van lezingen, case-reports, discussies, meet the experts, workshops en natuurlijk de stand van PAUL HARTMANN B.V.

05.04.2012 - VHIG Congres 2012 17 & 18 april  
VHIG Congres 17 & 18 april  is hét platform voor hygiënisten. De VHIG is een beroepsvereniging voor adviseurs infectiepreventie binnen instellingen van gezondheidszorg. HARTMANN heeft een eigen stand op deze beurs. Klik door voor meer informatie.

22.11.2011 - WCS Congres - 23 en 23 November 2011  
HARTMANN is hoofdsponsor op het WCS Congres op 22 & 23 november 2011.

Op 22 en 23 november 2011 organiseert de Woundcare Consultant Society alweer haar 13e Wondcongres!Het thema van het congres is: "Wontwikkeling". Paul Hartmann is als hoofdsponsor natuurlijk ook aanwezig op het congres.Ontdek waar HARTMANN u meer over kan vertellen tijdens het congres.

01.04.2011 - Zorgtotaal 2011, één groot feest!  
De Zorgtotaal beurs was een groot succes voor Hartmann. Meer dan 350 geregistreerde bezoekers bezochten onze stand en meer dan 500 bezoekers namen deel aan onze feestelijke Hartmann Luchtballon Quiz. Lees verder voor meer informatie over de sfeer en de winnaars!

28.02.2011 - Zorgtotaal 16 t/m 18 maart 2011  
Zorgtotaal 2011 is hét platform voor diensten in de zorgsector. Paul Hartmann heeft een eigen stand op deze beurs. We willen iedereen uitnodigen om op 16, 17 of 18 maart onze stand te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. Lees verder voor online registratie en gratis toegang.

04.11.2010 Growth despite cost pressure and savings policies  
With a sales increase of 4.5% to EUR 1,203.9 million, HARTMANN continued its growth in the first nine months of 2010 despite a difficult market environment.

08.11.2010 Nieuwe nationale HARTMANN-website gelanceerd  
HARTMANN heeft een nieuwe nationale website. De lay-out en navigatie van de bedrijfswebsite zijn volledig vernieuwd en zowel visueel als wat betreft inhoud gestroomlijnd.

13.08.2010 Samenwerking met VisiteClowns  
PAUL HARTMANN B.V. is zeer verheugd met de recentelijk beklonken samenwerking met Stichting VisiteClowns.

01.07.2010 Medi-Call & Sanimed, de eerste stap naar een prettiger leven!  
Het is ons een groot genoegen om de samenwerking tussen HARTMANN Medi-Call en Sanimed aan te kondigen. Medi-Call en Sanimed zijn per 1 juli jl.

06.05.2009 HARTMANN trotseert de economische crisis  
Met een omzetgroei van 12,5% realiseert de HARTMANN GROUP een uitstekend resultaat over het eerste kwartaal van 2009. De operationele geconsolideerde nettowinst steeg met 29,3% tot EUR 14,9 miljoen.

30.03.2009 HARTMANN boekt bovengemiddelde omzetgroei in 2008  
Over het boekjaar 2008 realiseerde de HARTMANN GROUP een omzet van EUR 1,377 miljard, een stijging van 7,5% ten opzichte van het voorgaande jaar. De autonome groei was met 7,0% ongeveer een derde hoger dan het vorige jaar.